VAN / GÜRPINAR - Van Et Anadolu Lisesi

GENEL OKUL KURALLARI

• Okula zamanında gelinir.
  • Koridorlarda koşmadan yürünür, gürültü yapılmaz.
  • Tuvaletler temiz tutulur, musluklar açık bırakılmaz.
  • Teneffüslerde oyun alanının dışına çıkılmaz.
  • Öğretmenlerin ve yöneticilerin uyarıları dikkate alınır.
  • Okul çevresi temiz tutulur, doğa korunur.
  • Derslikler ile Okuldaki tüm kapalı ve açık alanlar gibi ortak kullanım alanlarında yemek artığı çöp ve atık bırakılmaz. Öğrenci bunları en yakın çöp kutusuna atmakla yükümlüdür.
  • Öğrenciler küfür ve argo içeren sözler kullanamazlar, birbirlerine fiziksel zarar verici harekette bulunmazlar, kavga edemezler, birbirlerine ve öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler.
  • Öğrenciler Okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak, bu etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.
  • Her öğrenci bayrak törenlerinde kendi dersliği için ayrılan yerde düzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı'nı yüksek sesle söylemek zorundadır.
  • Öğrenciler Okula ait malzeme ve diğer Okul eşyalarını korumak ve zarar vermemekle yükümlüdürler.
  • Öğrenciler kütüphanede, fen laboratuvarlarında, bilgisayar odasında, spor salonunda, müzik ve resim odasında, drama odasında, zeka oyunları odasında, vb. kendi dersliklerinin dışındaki eğitim ortamlarında, bulundukları yerin özel kurallarına uyarlar.
  • Öğrenciler kantin ve yemekhanede sıraya girerler, kantin ve yemekhane kurallarına ve görgü kurallarına uyarlar.
  • Ulaşımını servisle yapan öğrenciler servis kurallarına uyarlar.
  • Öğrenciler kendi kullandıkları araçla Okula gelemezler.
  • Öğrenciler Okulun belirlenmiş kılık kıyafet kurallarına uyarlar.
  • Öğrenciler sınavda, sınav kurallarına uyarlar.
  • Öğrenciler Okul içinde cep telefonu kullanamazlar.
  • Öğrenciler ders araç ve gereçlerinin dışında Okula özel eşyalarını getiremezler.
  • Öğrenci ders günü sonunda sınıfta kitap, defter veya çanta gibi eşyasını bırakamaz. Bırakılan eşyadan Okul yönetimi sorumlu değildir.
  • Okul içerisinde sakız çiğnenmez, kabuklu kuru yemiş yenmez.
  • Bayrak Törenleri:
    • Çalışma haftası Pazartesi günü Bayrak Töreni ile başlar ve Cuma günü Bayrak Töreni ile biter. Resmi tatillerin başlangıç ve bitişlerinde de Bayrak Töreni yapılır.
    • Törenler havaların iyi olduğu günlerde okul bahçesinde, havaların iyi olmadığı günlerde ise fuaye alanında yapılır.
    • Bayrak Törenlerine, tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlar katılmak zorundadır.
    • Konferans salonunda yapılan törenlerde, öğrenciler kendileri için önceden belirlenmiş yerlere otururlar.
    • Törenlere yiyecek ve içecekle girilmez.
    • Törende duyuru yapacak öğrenci ve öğretmenler/birimler, duyurularını önceden Okul Müdürü'nün onayını alarak yaparlar.
    • Duyurular, herhangi bir aciliyet söz konusu değilse, Pazartesi sabahı yapılan Bayrak Törenlerinde yapılır.
    • Duyuru yapacak öğrenci kıyafetine özen gösterir.
Yayın: 20.02.2023 - Güncelleme: 20.02.2023 11:25 - Görüntülenme: 198