VAN / GÜRPINAR - Van Et Anadolu Lisesi

VİZYONUMUZ

Van Et Çok Programlı Anadolu Lisesi  olarak Atatürk'ün gösterdiği hedefler doğrultusunda eğitim ve öğretimi çağdaş çağdaş bir altyapıyla evrensel standartlarda yürütmek ve ülkemizde örnek gösterilen kurumlar arasında yer almaktır.

Hedeflerimiz; Van Et Çok Prpgramlı Anadolu Lisesi vizyonu gerçekleştirmek için eğitim ve öğretim programlarındaki temel hedefleri şunlardır;

Öğrencilerimizi; sorgulayan doğru bilgilere hızlı bir şekilde kendi ulaşabilen ve bilgiyi bağımsız olarak aklının süzgecinden geçiren geçirerek özümseyen bireyler olarak yetiştirmek, öğrencilerimizin birey olarak sorumluluk almalarına ve problem çözme becerisi kazanmalarına katkıda bulunmak. Öğrencilerimizin kendilerine ve diğer bireylere saygı duyan, sosyal hizmet duygusu gelişmiş, zamanı iyi kullanan, duygularını rahtaça aktarabilen, bedensel ve ruhsal yönden sağlıklı olmanın önemini kavramış bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, öğrencilerimizin ikinci bir dili etkin bir biçimde kullanarak, global gelişmeleri izleyebilmeleri ve uluslar arası düzeyde başarılı olabilmeleri için gerekli altyapıyı sunmak, öğrenciklerimzin teknolojiyi özümsemelerini sağlamak, eğitim ve iş yaşamında teknoloji ile iç içe olmanın artılarından yararlanabilmelerine olanak tanımak, öğrencilerimizi ulusal ve uluslararası sorunlar üzerinde düşünmeye, irdelemeye ve çözüm önerilerini üstlenebilmeye yönlendirmek öğrencilerimizi akademik yaşamlarında ilgi yetenek ve gereksinimlerine her alanda yetkin ve kendine güvenen çok boyutlu düşünce yeteneği ile donmış toplumsal sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmek. Eğitim ve öğretim yaklaşımımızı "Öğrenci Merkezli" bir anlayışlar, her bireyin farklı olduğuna kabul ederek belirlemektir.

Yayın: 05.12.2018 - Güncelleme: 23.03.2023 14:03 - Görüntülenme: 362