VAN / GÜRPINAR - Van Et Anadolu Lisesi

Okulumuzun tarihçesi

Okulumuz ilk olarak 1968 yılında Atatürk İlköğretim Okulu´nun binasında eğitim öğretime başlamıştır. 1968 yılında inşaatına başlanan eğitim öğretim binamızın tamamlanmasıyla 1971 yılında mevcut binaya geçilmiştir. İlk olarak Orta kımı eğitim öğretime açılan okulumuz 1981 yılında Lise kısmının açılmasıyla eğitim öğretimine devam etmiştir.2004 Haziran ayında ilçemizde bulunan SYDV ye ait Erkek yurdu Okulumuza işletmesi devredilmiştir.  2005 Yılında yüzde yüz eğitime destek kampanyası çerçevesinde Van Et Aş. tarafından okulumuza 10 derslikli ek bina yapılarak, bu tarihten itibaren Gürpınar Lisesi olan okulumuzun adı Gürpınar Van Et Lisesi olarak değiştirilmiştir. Erkek öğrenci pansiyonumuz ve kız öğrenci pansiyonumuz mevcuttur. Okulumuz Van Et Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

Yayın: 24.07.2013 - Güncelleme: 23.03.2023 14:17 - Görüntülenme: 1919