VAN / GÜRPINAR - Van Et Anadolu Lisesi

Nis

Van Et Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencilerinin İngilizce dersi konusu olan çevreyi koruma kapsamında ders sonrası okul içi ve çevresinde yere atılan çöpleri topladı.

Ock

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" olarak belirlendi. Okulumuz olarak bizler de öğrencilerle çeşitli etkinlikler düzenledik.

Düzenlemiş olduğumuz satranç turnuvasında öğrencilerimiz stratejik hamleleriyle rakiplerini yenmeye çalışırken hem yeteneklerini geliştirdi hem de keyifli dakikalar geçirdi.

Kas

Van Et Anadolu Lisesi olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü programını ilçemiz belediye kültür merkezinde düzenledik. Programa İlçe Kaymakamımız Sayın Yasin ERDEM , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yüksel ZORLU, kurum müdürlerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Oratoryo, koro, sinevizyon gösterimi, halk oyunları,bayrak teslimi, yemin töreni ve öncesinde öğrencilerimizin hazırlamış olduğu resim sergisinin yer aldığı program büyük beğeni topladı.

Programda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Geleceğin kurucusu olan bütün öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutlu olsun!

Kas

Okulumuz öğrencilerinin sosyal ve sportif gelişimlerine katkıda bulunmak ve öğle saatlerini nitelikli değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Beden Eğitimi Ögretmeni Zafer AĞDEMİR tarafindan voleybol turnuvası düzenlendi.

Ekm

29 Ekim 1923’te büyük bir coşkuyla ilan edilen Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutluyor; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile millî egemenlik uğrunda mücadele eden herkesi rahmet, minnet ve saygı ile anıyoruz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

Kas

10 Kasım 1938 tarihinde aramızdan bedenen ayrılsa da yaşadığımız topraklarda ve dünyada ilkeleri, fikirleri, eserleri ile yaşayan ve daima yaşayacak olan Ata'mızı büyük bir özlem ve saygıyla anıyoruz.

Ekm

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı 1.dönem veli toplantısı yapıldı. Toplantıda öğrencilerin eğitim ve öğretim durumları ile devam devamsızlık, kılık kıyafet, temizlik ,okul servisleri, veli-öğretmen iletşimi, eğitim ve öğretimin kalitesini artırmak için yapılan ve yapılması gereken çalışmalar üzerinde duruldu. Okul müdürümüz, müdür yardımcılarımız ve rehber öğretmenimizin bilgilendirme ve sunumundan sonra ders öğretmenleriyle görüşmeler yapıldı. Toplantıda emeği geçen öğretmenlerimize ve toplantıya katılım sağlayan velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet ve Azaltma Günü münasebetiyle 13.10.2023 Cuma günü saat 10.00' da okulumuzda İkaz-Alarm ve Personel Tahliye Tatbikatı yapılmıştır. Tatbikatla Sivil Savunmanın önemini kavramak ve kavratmak amaçlanmıştır.

Ekm

Yüce yaratıcımızın, Allah´ın insanlığa gönderdiği, rahmet elçisi, son peygamber, Efendimiz Hz. Muhammed´in (Sallallahü Aleyhi ve Sellem) kutlu doğumu münasebetiyle okulumuzda Mevlid-i Nebi Haftası programı düzenlendi.

Bu güzel programda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

2023-2024 eğitim- öğretim yılının ilk zili çaldı. Okul müdürümüz Sayın Maşallah Taşçı yeni dönemin ilk gününde öğrencilerimize konuşma yaparak güzel temennilerde bulundu.

Eğitim ve öğretim yılına başlayan tüm öğrencilerimizin eğitim yolculuklarının başarılı ve güzel geçmesini diliyoruz.

Yeni dönem hepimize hayırlı olsun.

Haz

2022-2023 öğretim yılı sonu karne töreni okulumuzda 16.06.2023 Cuma günü saat 10.00'da yapıldı, öğrencilerimize karneleri verildi, yaz tatili başladı.

May

Gürpınar Belediyesi tarafından okulumuza hediye edilen oturma bankları  öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi memnun etmiştir. Bu güzel hediyeleri için Gürpınar Belediyesine ve Gürpınar Belediye Başkanı Sayın Hayrullah TANIŞ'a ayrıca aracılıklarından ötürü Gürpınar İlçe Tarım müdürü Sayın Yakup AYTEN'  e teşekkür ederiz.

May

9.Sınıf öğrencilerimiz Güler TÜRKOĞLU öğretmenimizin rehberliğinde geleceğe mektup yazdılar. Öğrencilerimiz lise hayatında gerçekleştirmek istedikleri hayallerini, planlarını, üniversite ve sonrasında yapmak istediklerini hayal ediyor, mektuplarına döküyorlar ve dört yıl sonra mektuplarını açmak üzere zarfa koyuyorlar. Yazdıkları mektuplar özenle muhafaza edilecek, son sınıfa geldiklerinde kendilerine iade edilecektir. Öğretmenimize ve öğrencilerimize bu anlamlı çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz.

May

Liseler arası yapılan basketbol turnuvasında okulumuz basketbol takımı ilçe birincisi olmuştur. Beden Eğitimi Öğretmenimiz Zafer Ağdemir ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Okul denemesinde başarılı olan öğrencilerimize okul idaremiz gezi düzenledi. Van Müzesi ve Van Kalesi gezisi çok keyifli bir şekilde gerçekleşti. Gezinin tüm hazırlıklarını titizlikle yürüten okul idaremize gezideki katkılarından dolayı Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Seyit YÜCEL' e teşekkür ederiz.